Maandelijkse Groepsgesprekken Voor Mannen

In een wereld met steeds minder offline contact en steeds meer online gescrol, komt er elke maand een groepje mannen samen om te filosoferen over het leven, elkaar te steunen en te werken aan een betere versie van zichzelf. Wil jij ook liever met een snack, een drankje en waardevol gezelschap aan jezelf werken in plaats van thuis op de bank naar je smartphone te staren? Bekijk dan zeker wanneer onze volgende bijeenkomst is


Het leven is uitdagend, vooral als het gaat om grote onderwerpen zoals relaties, mentale gezondheid, zingeving, onzekerheid, carrière, vriendschap, enzovoort. Dit zijn slechts enkele van de vele onderwerpen waarmee we allemaal wel eens te maken krijgen en mee kunnen worstelen.

Het probleem is dan ook niet per se dat deze onderwerpen in ons leven naar boven komen, maar dat het soms lijkt alsof we er helemaal alleen mee om moeten gaan. Zeker als man kunnen we moeite hebben om onze vragen of zorgen te delen uit angst om beoordeeld te worden, te kwetsbaar te zijn, of omdat het moeilijk is de juiste woorden te vinden. Andere mannen om je heen hebben die verschillende perspectieven en steun kunnen bieden, kan dus enorm helpen. 

Klinkt dit als iets herkenbaar voor jou? En zou het daarom niet geweldig zijn om een groep medemensen - in het bijzonder 'medemannen' - te hebben die geïnteresseerd zijn in elkaar ondersteunen en streven een betere versie van zichzelf te worden, die zo nu en dan bijeen komt om over deze dingen te praten?

Het is zeker iets wat de organisatoren van deze sessie(s), Jellis Vaes, bedenker van The IPS Project en Alex Doumen, stichter van Idea, een filosofische praktijk voor gesprekstherapie heeft geïnspireerd om zo'n ruimte te creëren voor mannen.

Hoe gaat het In zijn werk?

In elke editie zullen we het hebben over een specifiek onderwerp, zoals relaties, onzekerheden, carrière, betekenis of eenzaamheid.

Je kunt al je vragen hierover in de groep gooien zodat we ze samen kunnen bespreken. Het is een eenvoudig format, maar wel een dat heel waardevol is om aan deel te nemen.

Wij staan overigens altijd open voor suggesties voor onderwerpen om samen te verkennen en uit te diepen voor de volgende editie.

Hoeveel plaatsen zijn er?

Om iedereen voldoende tijd te geven, zullen we de groep beperken tot een maximum van 6 deelnemers per groepsgesprek

Totale duur en locatie

De sessie duurt 1,5 uur Het vindt plaats op het volgende adres:

IJzerenpoortkaai 3, 2000 Antwerpen

De prijs voor deelname is €25.

In de prijs zit inbegrepen:

  • Koffie, thee, water, snacks 
  • Een actieve community van gelijkgezinde mannen waar je in contact mee kan blijven
  • Een aangename en centraal gelegen locatie (in Antwerpen)
  • Mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken en waardevolle connecties op te bouwen
  • Praktische tips, advies en bijkomende resources
  • Twee ervaren begeleiders


Hoe schrijf ik mij in?

Inschrijven kan door contact op te nemen via deze link, of rechtstreeks via volgende link. Hier kan je alle toekomstige groepsgesprekken terugvinden. 


Data volgende groepsgesprekken:

  • 1 juni 2024, 19u - 20:30u
  • 8 juni 2024, 19u - 20:30u